Úvod / Návody / Navedenie počiatočných stavov v Jednoduchom účtovníctve
Objavte
aj vy
nové online
školenia
Vybrať školenie

Navedenie počiatočných stavov v Jednoduchom účtovníctve

Tento príklad vás prevedie nastavením počiatočných stavov v Jednoduchom účtovníctve. Ide o nastavenie bankových účtov a pokladníc, pohľadávok a záväzkov, počiatočných stavov v skladoch a stav peňažného denníka z minulého roka. Všetky stavy je možné nastaviť ako ručne, tak aj prevodom z uplynulého roku.

Bankové účty apokladnice 

Príklad: Počiatočný stav v pokladni máme 1.000, - Eur, na bankovom účte 5.000, - Eur.

Postup: 

  • Na karte Money / Možnosti a nastavenia / Správa zoznamov zvolíte Bankové účty a pokladnice.
  • Zobrazí sa zoznam Bankových účtov a pokladníc. Tlačítkom  Pridať vytvoríte nový bankový účet/ pokladnicu. Otvorí sa Karta bankového účtu alebo pokladnice a tu zadáte skratku (napr. POK a popis).
  • V poli Počiatočný stav doplníte počiatočný stav na príslušnom účte alebo pokladnici.
  • V dolnej časti okna nastavíte, či sa jedná o bankový účet alebo pokladnicu. Pri bankovom účte doplníte číslo účtu a vyberiete kód banky. Pri pokladnici môžete zadať meno zodpovednej osoby.

Počiatočný stav skladu

  • Počiatočný stav skladu naskladníte príjemkou (Sklad / Skladové doklady / Príjemka – viď. vzorové príklady skladového hospodárstva) k počiatočnému dňu účtovného obdobia.

Pozn. Najprv si nadefinujte sklad, skladové skupiny a vytvorte si skladové karty. Do popisu skladovej príjemky si zadáte Počiatočné stavy. Následne budete zadávať počty kusov a obstarávacie ceny.

Počiatočný stav pohľadávok a záväzkov

  • Pokiaľ chcete mať väzbu medzi úhradou a faktúrou (faktúry neuhradené, vystavené v predchádzajúcom účtovnom systéme), potom musíte neuhradené pohľadávky a záväzky zadať do Money S3.
  • Pre väčšiu prehľadnosť sa odporúča tieto neuhradené pohľadávky a záväzky zadať do obdobia predchádzajúceho obdobiu, v ktorom začínate účtovať v Money S3.

Počiatočný stav peňažného denníka

  • V prípade, že prechádzate na Money S3 v priebehu účtovného obdobia, nie je potrebné predchádzajúcu časť účtovného obdobia znovu zadávať do Money S3. Konečné zostatky peňažného denníka z predchádzajúceho účtovného systému jednoducho zadáte do Počiatočného stavu peňažného denníka v Money S3.
  • Na karte Účtovníctvo / Uzávierkové operácie zvolíte Počiatočný stav peňažného denníka. Tu môžete zadať počiatočný stav na priebežných položkách a v jednotlivých stĺpcoch príjmov a výdavkov. Počiatočný stav hotovosti a na bankovom účte sa sem prenáša z nastavenia na Kartách bankových účtov a pokladní.

Nastavenie prechodom z minulého roku

  • Musíte mať vytvorený Nový účtovný rok. Prejdite do minulého obdobia a voľbou Účtovníctvo / Uzávierkové operácie / Prevod počiatočných stavov do nového roka navediete zostatky do zvoleného roku.

  • Boli tieto informácie užitočné?
  • ÁnoNie

V prípade problémov s Vaším Money S3 kontaktujte prosím našu Zákaznícku podporu, a to buď písomne priamo v Money S3 cez záložku Money / Zákaznícka podpora alebo na podpora@money.sk alebo telefonicky na čísle 0249 212 345 (iba pre užívateľov so zaplatenou službou Podpora a Aktualizácia).

Objavte
aj vy
nové online
školenia
Vybrať školenie
Zavrieť reklamu
Objavte aj vy nové online školenia